Thermomix® Barcelona Vic

Eva Serra (delagació Osona-vallès Oriental)

Hola, en aquest blog hi pots trobar receptes flexivegetarianes, saludables i fàcils de practicar. Receptes amb molts aliments d'origen vegetal, que ens aporten vitamines, colors, diversitat de sabors...però també alguns aliments d'origen animal, en especial peix, d'aquesta manera tenim tots els nutrients necessaris assegurats.

Hola, en aquest blog hi pots trobar receptes flexivegetarianes, saludables i fàcils de practicar. Receptes amb molts aliments d'origen vegetal, que ens aporten vitamines, colors, diversitat de sabors...però també alguns aliments d'origen animal, en especial peix, d'aquesta manera tenim tots els nutrients necessaris assegurats.

Poke bol

19 November 2020
19 November 2020
Categoría:

POKE BOL HAWUAIÀ!!!


Una recepta internacional  , originaria de hawuai, molt acolorida i saludable i que està de moda !


un poke bol es un plat d'origen hawuaià , concretament típic  dels pescadors,  quan sortien amb les seves barques i per menjar preparaven aquest plat humil amb el que tenien: peix cru , algunes verdures i arròs i fruita.


però podem fer les variacions que nosaltres volguem, podem canviar el peix per  carn o  ous, l'arròs per per quinoa....


la fruita, podem posar mango, pressec, alvocat, magrana...


els edamame podem substituir per pèsol o llegum 


Mira la receta tan deliciosa que he encontrado en Cookidoo®: Poke bol hawaiano https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r616182 


Ingredients


40 g de cebolleta en trozos (3 cm)


1 cm de jengibre fresco en trozos (2 mm)


40 g de miel
o suc concentrat de poma


60 g de salsa de soja


40 g de aceite de sésamo


30 g de vinagre de arroz


1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida


1200 g de agua


½ cucharadita de sal


10 g de alga wakame deshidratada


100 g de edamame (solo los granos)


o bien 250 g de habas frescas de soja verde en vaina


200 g de arroz basmati


o bien 200 g de arroz basmati integral


200 g de salmón fresco sin piel ni espinas en dados (2-3 cm) descongelado


200 g de lomo de atún rojo en dados (2-3 cm) descongelado


1 mango maduro en dados (2-3 cm)
o prèssec o blat de moro 


Preparació (amb alguns canvis de la versió de cookidoo)


Ponga en el vaso la cebolleta y el jengibre y trocee 5 seg/vel 5. Con la espátula, baje los ingredientes hacia el fondo del vaso.


Añada la miel, la salsa de soja, el aceite de sésamo, el vinagre de arroz y la pimienta negra y programe 3 min/100°C/vel 1. Retire a un bol con el salmón i la tonyina a mecerar minim 30 min


Ponga en el vaso el agua y la sal y caliente 10 min/100°C/vel 1. Mientras tanto, ponga las algas wakame a remojo en un bol con agua.


Introduzca el cestillo con los edamame y programe 5 min/100°C/vel 2. 10min/100ºc/vel. 2 ( si couem  edamame amb vaina) Con la muesca de la espátula retire el cestillo, vierta el adamame en un bol y reserve.


Introduzca el cestillo con el arroz i l'alga remullada  y programe el tiempo indicado en el paquete/100°C/vel 4. Introduzca la espátula por la abertura de la tapa 2-3 veces durante la cocción y mueva el arroz. Con la muesca de la espátula, extraiga el cestillo, aclare con agua fría y divida entre 4 boles. Reparta los edamame, el salmón, el atún y el mango entre los boles.  si volem el peix cuit podem coure al varoma aprofitant que tenim l'aigua de l'arròs calenta 5 min/varoma/vel 2 Riegue con el aliño reservado y decore amb fruits secs i sèsam  i unes flors de pensament

Solicita demostración
19 November 2020