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Monica Macias Fonts
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Rissotto de quinoa i remolatxa amb pesto de menta
02 March 2021Podria començar aquest post dient que us porto una altra recepta amb remolatxa perquè cal aprofitar que és producte de temporada, que si que ho és, però la veritat és que l'altre dia per fer el pa em van quedar moltes a la nevera, així que com no m'agrada llençar avui ha tocat rissotto de quinoa i remolatxa amb pesto de menta. I m'ha sorprès molt el resultat, sobretot a casa que quan he dit què anava a cuinar, he vist com s'arrugava algun nas i com ha canviat l’expressió al tastar el plat. M’encanta!!!!
Rissotto de quinoa i remolatxa amb pesto de menta
ingredients
Per al pesto
20 g de fulles de menta (netes i seques)
70 g d'oli d'oliva verge extra
Pessic de sal
Pessic de pebre
Sofregit de gambes
50 g oli d'oliva
2 grans d'all
160 g de gambes pelades
Rissotto
35 g oli d'oliva
100 g de ceba vermella
200 g de remolatxa cuita i en quarts
180 g de quinoa rentada i escorreguda
450 g de brou de verdures
100 g de vi blanc
1 culleradeta de sal
Parmesà com topping
Preparació
Pesto de menta
1. Posem tots els ingredients al got i el cubilet a la tapa i piquem 10 "- velocitat 5, baixem els ingredients de les parets i tornem a picar, repetim aquesta acció per tres vegades o fins que ens quedi una salsa.
2. Reservem en un bol. Netegem i assequem el got.
Rissotto de quinoa
1. Posem l'oli, tapem amb el cubilet i escalfem 3 '- 120 - velocitat cullera.
2. Afegim els alls, sense en cubilet i programem 10 '- 120 - gir a l'esquerra velocitat cullera.
3. Afegim les gambes, posem el cubilet a la tapa 5 '-120 - gir a l'esquerra velocitat cullera. Colem, reservem les gambes i tornem a posar l'oli al vas.
4. Afegim, 35 g més d'oli d'oliva i la ceba. Posem el gobelet a la tapa i trossegem 5 "- velocitat 5. Sense treure el cubilet sofregim 10 '- 120 - velocitat cullera.
5. Afegim la remolatxa i trossegem 5 "velocitat 5. Afegim el brou i escalfem 10 '- 100 - velocitat 1.
6. Afegim la quinoa, el vi i la sal i programem si gobelet 10 '- 100 - gir a l'esquerra velocitat cullera.
7. Incorporem les gambes, posem el cubilet a la tapa i escalfem 2 '- 100 - gir a l'esquerra velocitat cullera.
8. Deixem reposar 5 'i servim la quinoa, ruixem una mica de pesto i vam acabar amb parmesà al gust.
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Podría empezar este post diciendo que os traigo otra receta con remolacha porque hay que aprovechar que es producto de temporada, que si que lo es, pero la verdad es que el otro día para hacer el pan me quedaron muchas en la nevera así que como no me gusta tirar hoy ha tocado rissotto de quinoa y remolacha con pesto de menta. Y me ha sorprendido mucho el resultado, sobretodo en casa que cuando he dicho que iba a cocinar he visto como se arrugaba alguna nariz.
Rissotto de quinoa y remolacha con pesto de menta
Ingredientes
Para el pesto
20 g de hojas de menta (límpias y secas)
70 g de aceite de oliva virgen extra
Pellizco de sal
Pellizco de pimienta
Sofrito de gambas
50 g aceite de oliva
2 dientes de ajo
Gambas
Risotto
35 g aceite de oliva
100 g de cebolla roja
200 g de remolacha cocida y en cuartos
180 g de quinoa lavada y escurrida
450 g de caldo de verduras
100 g de vino blanco
1 cucharadita de sal
Parmesano como topping
Preparación
Pesto de menta
1.Ponemos todos los ingredientes en el vaso y picamos 10” – velocidad 5, bajamos los ingredientes de las paredes y volvemos a picar, repetimos esta acción por tres veces o hasta que nos quede una salsa.
2.Reservamos en un bol. Limpiamos y secamos el vaso.
Rissotto de quinoa
1.Ponemos el aceite, tapamos con el cubilete y calentamos 3’ – 120 – velocidad cuchara.
2.Añadimos los ajos, sin en cubilete y programamos 10 ‘ – 120 – giro a la izquierda velocidad cuchara.
3.Añadimos las gambas, ponemos el cubilete en la tapa 5’ -120 - giro a la izquierda velocidad cuchara. Colamos, reservamos las gambas y volvemos a poner el aceite en el vaso.
4.Añadimos, 35 g más de aceite de oliva y la cebolla. Ponemos el cubilete en la tapa y troceamos 5” – velocidad 5. Sin quitar el cubilete sofreímos 10’ – 120 – velocidad cuchara.
5.Añadimos la remolacha y troceamos 5” velocidad 5. Añadimos el caldo y calentamos 10’ – 100 – velocidad 1.
6.Añadimos la quinoa, el vino y la sal y programamos si cubilete 10’ – 100 – giro a la izquierda velocidad cuchara.
7.Incorporamos las gambas, ponemos el cubilete en la tapa y calentamos 2’ – 100 – giro a la izquierda velocidad cuchara.
8.Dejamos reposar 5’ y servimos la quinoa, rociamos un poco de pesto y acabamos con parmesano al gusto.