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Monica Macias Fonts
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Pastís de polenta / pastel de polenta
06 February 2021Avui us porto una recepta diferent, pastís de polenta.
La polenta és bàsicament la recepta resultant de la cocció amb una mica de sal de la sèmola de blat de moro, un tipus de gra molt complet que és perfecte per portar una dieta saludable, ja que ofereix una gran aportació nutritiva per les seves altes dosis en fibra, fòsfor, magnesi i antioxidants.
És un plat complet!
Ingredients
Per la base
30 gr oli d’oliva
200gr de ceba a quarts
2 dents d’all
400gr albergínia
300gr de carbassó
300gr de tomàquet triturat
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
40gr de vi ranci
2 boles grans de mozzarella o burrata
Per la polenta
450gr d’aigua
450gr de llet
1 culleradeta de sal
160gr de polenta instantània
40gr de mantega
2 ous
Preparació
1. Posem al got la ceba, l’all i l’oli i trossegem 7” – vel 5. Amb l’espàtula baixem les restes, posem l’antiesquitxades a la tapa i programem 12’ – 120o - velocitat 1.
2. Aprofitem aquest temps i tallem l’albergínia i el carbassó a daus ben petits i els posem repartits entre el recipient varoma i la safata varoma. Reservem.
3. Afegim el tomàquet, la sal, el sucre i el vi ranci. Posem la tapa i el varoma a la seva posició tapat i programem 25’ – varoma – gir invers velocitat 1.
4. Posem les verdures en una font per a forn, hi aboquem la salsa de tomàquet i ho barregem. Reservem.
5. Sense rentar el got, posarem l’aigua, la llet i la sal. Programem 5’ – 100o - vel.1
6. Mentrestant, fem rodanxes de mozzarella i l’escampem per sobre de les verdures reservades. Reservem.
7. Afegim al got, la polenta i posem el cubilet programem 2’ – 100o - 2,5.
8. Tornem a programar 2’ – velocitat 3,5 sense cubilet i anem abocant de mica en mica la mantega, un cop integrat, afegim els ous d’un en un. Un cop estigui tot ben barrejat cobrim amb la polenta les verdures. Espolvoregem el formatge que més ens agradi per sobre i gratinem. I ja ho tenim llest!
——
Hoy os traigo una receta diferente, pastel de polenta.
La polenta es básicamente la receta resultante de la cocción con un poco de sal de la sémola de maíz, un tipo de grano muy completo que es perfecto para llevar una dieta saludable, ya que ofrece una gran aporte nutritivo por sus altas dosis en fibra, fósforo, magnesio y antioxidantes.
Es un plato completo y fácil!
Ingredientes
Para la base
30 gr aceite de oliva
200gr de cebolla a cuartos
2 dientes de ajo
400gr berenjena
300gr de calabacín
300gr de tomate triturado
1 cc de azúcar
1 cc de sal
40gr de vino rancio
2 boles grandes de mozzarella o burrata
Para la polenta
450gr de agua
450gr de leche
1 cc de sal
160 gr de polenta instantánea
40gr de mantequilla
2 huevos
Preparación
1.Ponemos en el vaso la cebolla, el ajo y el aceite y troceamos 7 "- velo 5. Con la espátula bajamos los restos, ponemos el antisalpicaduras en la tapa y programamos 12 '- 120o - velocidad 1.
2. Aprovechamos este tiempo y cortamos la berenjena y el calabacín en dados pequeños y los ponemos repartidos entre el recipiente varoma y la bandeja varoma. Reservamos.
3. Añadimos el tomate, la sal, el azúcar y el vino rancio. Ponemos la tapa y el varoma en su posición tapado y programamos 25 '- varoma - giro inverso velocidad 1.
4. Ponemos las verduras en una fuente para horno, verter la salsa de tomate y lo mezclamos. Reservamos.
5. Sin lavar el vaso, pondremos el agua, la leche y la sal. Programamos 5 '- 100o - vel.1
6. Mientras tanto, hacemos rodajas de mozzarella y la esparcimos por encima de las verduras reservadas. Reservamos.
7. Añadimos al vaso, la polenta y ponemos el cubilete programamos 2 '- 100o - 2,5.
8. Volvemos a programar 2 '- velocidad 3,5 sin cubilete y por el vocal vamos vertiendo poco a poco la mantequilla, una vez integrado, añadimos los huevos de uno en uno. Una vez esté todo bien mezclado cubrimos con la polenta las verduras. Espolvoreamos el queso que más nos guste por encima y gratinamos. Y ya lo tenemos listo!